Спорът за концесията на Банско (Bloomberg TV)

Различните визии за това как трябва да изглежда курортът Банско и как да се развива ски-туризма и да се защитава природата в България коментираха в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria икономистът Стоян Панчев и финансистът Владислав Панев.  

„Когато градусът на емоцията е висок, е трудно да се води дебат, но когато се стъпи на документи, когато концесионерът внесе искане и документи в съответната институция и този орган започне да разглежда искането, може да се търси конструктивен диалог“, каза Панев. „Зимният туризъм е добре да се развива в съответствие със законовите норми, което предполага може би поддържане, може би строителство на нови писти, ако това е в съзвучие със законодателството. Никога, обаче, не е заявявано желание от страна на концесионера, няма постъпило искане в нито едно държавно ведомство, за строеж на нов лифт в Банско“. 

По думите на Панев, когато има „неясна собственост, концесионерът не може да бъде наказан, каквото и да прави, както и да нарушава концесията. Собственик на над 90% е офшорка от Британските Вирджински острови, която се води собственост на кипърски социално слаб гражданин“.

Вашият коментар

Сподели с приятел
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkdin
Hide Buttons